Pakolaisneuvonnan Paperittomat-hanke hakee lakimiestä Helsinkiin määräaikaiseen työsuhteeseen

Pakolaisneuvonta ry:n Paperittomat-hanke hakee toista lakimiestä Helsingin toimipisteeseen määräaikaiseen työsuhteeseen 7 kuukaudeksi

Paperiton on henkilö, joka elää Suomessa vailla laillista oleskeluoikeutta tai vailla pääsyä sosiaali- ja terveyspalveluihin. Pakolaisneuvonta käynnisti vuonna 2012 Suomessa ensimmäisen paperittomuuteen keskittyvän hankkeen, jota rahoittaa Raha-automaattiyhdistys. Paperittomat-hankkeessa työskentelevät tällä hetkellä projektikoordinaattori ja vakituinen lakimies.

Paperittomat-hankkeessa neuvotaan paperittomia ja heitä kohtaavia ihmisiä oikeudellisissa kysymyksissä sekä tiedotetaan paperittomien oikeuksista. Hankkeessa kerätään tietoa paperittomien tilanteesta Suomessa ja edistetään paperittomien ihmisoikeuksien toteutumista Suomessa.

Hankkeen lakimies antaa oikeudellista neuvontaa asiakkaille ja eri tahoille mm. puhelimitse ja päivystämällä eri matalan kynnyksen pisteissä. Lakimies osallistuu tapaamisiin, tapahtumiin ja koulutuksiin sekä laatii erilaisia selvityksiä paperittomia koskevista oikeudellisista kysymyksistä.

Juridisesti käsiteltävät kysymykset koskevat pääsääntöisesti ulkomaalaisoikeutta ja perus- ja ihmisoikeuksia (kansallisella ja kansainvälisellä tasolla), mutta usein myös terveydenhuoltoalan lainsäädäntöä, EU-oikeutta, prosessioikeutta ja perheoikeutta.

Tärkeitä teemoja ovat myös kansalliset ja ylikansalliset kantelu- ja valitusmekanismit. Lakimiehen työ sisältää myös jonkin verran vaikuttamis- ja mediatyötä.

Tehtävä edellyttää ylempää oikeustieteellistä tutkintoa, englannin kielen taitoa, kiinnostusta haastavaan ihmisoikeustyöhön sekä joko ulkomaalaisoikeuden tai perus- ja ihmisoikeuksien hyvää tuntemusta. Lakimieheltä toivotaan kokemukseen perustuvaa prosessiosaamista tai vähintään innovatiivista ajattelutapaa ja innokasta asennetta. Eduksi luetaan muu kielitaito ja hyvät sosiaaliset taidot. Hyviä tyyppejä arvostetaan!

Palkkaus on Pakolaisneuvonnan palkkausjärjestelmän mukainen.
Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen pyydetään toimittamaan 25.4.2016 klo 17 mennessä osoitteeseen paperittomat@pakolaisneuvonta.fi.

Työ alkaa kesäkuussa tai sopimuksen mukaan.

Lisätietoja tehtävästä antaa:
Lakimies Heli Aali maanantaina 11.4. ja 18.4. klo 14-15, puh: 075 75 75 133.

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.